Harmonogram prac komitetu organizacyjnego i kalendarz konferencji - Jerzyk-Wojtecka, Justyna (Organizacja konferencji naukowych, 2022)
Opracowanie harmonogramu prac komitetu organizacyjnego oraz kalendarza konferencji jest zadaniem priorytetowym, które powinno być rozpoczęte na początkowym etapie przygotowania wydarzenia. Kierownik konferencji powinien wyznaczyć do jego opracowania wybranego członka komitetu organizacyjnego lub wziąć osobiście odpowiedzialność za to zadanie.