Elementy kreacjonizmu i determinizmu prawnego w nowelizacji k.p.c. z 4 lipca 2019 r. - Rupniewski, Michał (Założenia aksjologiczne nowelizacji KPC z 4 lipca 2019 r.: Nr 14/2020, 2021)
Niniejszy artykuł prezentuje wyniki projektu badawczego 2015/19/B/HS5/02522, sfinansowanego przez Narodowe Centrum Nauki, na podstawie umowy UMO-2015/19/B/HS5