Wybrane aspekty zarządzania obsługą klienta w erze transformacji cyfrowej gospodarki - Gwiaździński, Emilian (Nowoczesne trendy w logistyce i zarządzaniu łańcuchem dostaw, 2020)
W dobie wszechobecnych przemian wywołanych przez megatrendy rynkowe oraz cyfrową transformację, przedsiębiorstwa dostosowują się do nowych realiów rynkowych. Jako najważniejszy element rynku - klient - również uległ transformacji. Zarówno w zakresie konsumpcji, potrzeb oraz możliwości komunikacyjnych. Coraz więcej czasu spędza w internecie, w szczególności w mediach społecznościowych. Mając to na uwadze przedsiębiorstwa powinny uwzględnić to zjawisko zarówno w projektowaniu swojej oferty rynkowej jak i w całym procesie obsługi klienta.