Zastosowanie innowacyjnych źródeł energii jako element budowania przewagi konkurencyjnej w przedsiębiorstwach z branży TSL na przykładzie projektu energetycznego zaprojektowanego dla FM Logistics - Łęgowik, Anita; Jankiewicz, Szymon (Nowoczesne trendy w logistyce i zarządzaniu łańcuchem dostaw, 2020)
Działania na rzecz środowiska stają się obecnie wyznacznikiem nowoczesnej firmy, która chcąc się rozwijać poszukuje sposobów na ograniczanie swojego negatywnego wpływu. Branża TSL jest jedną z tych, w których oddziaływanie na środowisko jest duże. Oznacza to konieczność znajdowania rozwiązań pasujących do jej specyfiki przynoszących konkretne rezultaty środowiskowe. Jednym z takich obszarów, gdzie możliwe są różnorodne usprawnienia jest pobór energii w procesach. Celem artykułu jest przedstawienie możliwości wdrożenia alternatywnych źródeł energii do jednego z obiektów firmy FM Logistic.