Wątpliwości wokół podziału obowiązków bhp w zatrudnieniu tymczasowym - Zbucka-Gargas, Marta (Zatrudnienie tymczasowe jako nietypowa forma świadczenia pracy: Nr 19/2022, 2022)
Autorka porusza zagadnienie bezpieczeństwa pracy w zatrudnieniu tymczasowym. Omawia kwestie odpowiedzialności stron, m.in. dotyczące wypadku w pracy i chorób zawodowych. W praktyce zagadnienia te budzą liczne wątpliwości, ale także powstaje pytanie, czy podział obowiązków między dwa podmioty nie powoduje obniżenia poziomu bezpieczeństwa osób zatrudnionych.