Efektywność relacji międzyorganizacyjnej sieci onkologicznej. Konceptualizacja kategorii - Sus, Aleksandra (Zarządzanie strategiczne w dobie cyfrowej gospodarki sieciowej, 2020)
Celem rozdziału jest konceptualizacja kategorii efektywności relacji w międzyorganizacyjnej sieci – jest on kontynuacją badań prowadzonych w sieci onkologicznej w Polsce. W opracowaniu zaprezentowano obiekt badań, argumenty przemawiające za faktem skupienia się na 16 podmiotach tworzących poddaną eksploracji sieć, a także wyróżniki efektywności sieci realizującej cele publiczne. Rozdział stanowi fundament koncepcyjny badań finansowanych ze środków wewnątrzuczelnianego projektu „InterEkon”.