Narracja o społeczności LGBTQ+ w „Naszym Dzienniku” - Ludwicka, Aleksandra (Zjawiska propagandy i manipulacji w prasie, telewizji, radiu i Internecie. Tom III, 2025)
Celem artykułu jest przedstawienie, w jaki sposób „Nasz Dziennik” ukazuje osoby ze społeczności LGBTQ+. Artykuł ma zaprezentować językowe sposoby manipulacji, za pomocą których autorzy artykułów ukazują środowisko osób nieheteronormatywnych. Narracja prowadzona jest według własnych przekonań światopoglądowych, nieobiektywnie. Fakty naukowe poddawane są ideologicznym interpretacjom, podyktowanym osobistymi, konserwatywnymi poglądami. Materiał badawczy będą stanowiły wybrane fragmenty artykułów opublikowanych w „Naszym Dzienniku” w 2023 roku.