Omówienie na tle strategii komunikacyjnych w wypowiedziach obcokrajowców uczących się języka polskiego jako obcego - Syrek, Małgorzata (Aktywizacja – innowacja – akulturacja. (Glotto)dydaktyka a kryzys migracyjny, 2024)
Artykuł dotyczy jednej z najczęściej stosowanych przez cudzoziemców uczących się języka polskiego strategii komunikacyjnych. Wyjaśniono to pojęcie i jego powiązania z kompetencjami komunikacyjnymi. Przedstawiono badanie częstotliwości używania omówienia wraz z analizą. Zagadnienie zaprezentowano na tle pozostałych strategii komunikacyjnych.