Kompleksowe zarządzanie jakością w organizacji konferencji - Antczak, Mariola; Czapnik, Grzegorz (Organizacja konferencji naukowych, 2022)
System zarządzania jakością dzięki swojemu uniwersalnemu charakterowi może być implementowany w przedsiębiorstwach i organizacjach typu biznesowego, ale także non-profit. Jest możliwy w odniesieniu do organizacji konferencji, w tym – naukowych. Ciągłe podnoszenie jakości wydarzenia oraz doskonalenie procesów zarządczo-organizacyjnych leży w interesie wszystkich interesariuszy: jako jego organizatorów, sponsorów, przedstawicieli mediów, jak i najważniejszych – uczestników.